De omgeving

De woning ligt aan de rand van een klein dorp, in de uitlopers van het natuurgebied het Bükk-gebergte. In de zomer is dit gebied ideaal voor wandelaars, vogelaars en andere natuurliefhebbers.

Bükkszentmárton is een lintdorp met ongeveer 400 inwoners. Het heeft een kleine dorpswinkel voor de dagelijkse boodschappen en vers brood. Verder zijn er geen voorzieningen. In het dorp wonen, net zoals in de meeste dorpen in deze streek, zowel Hongaren als zigeuners.

IMG_0588    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor uitjes. Bijvoorbeeld het op zo´n 6 km afstand gelegen Szilvásvárad met zijn mooie Szalajka watervallen, Lipizaner stoeterijen en de gezellige winkeltjes en restaurants. Zomer en winter is het hier goed toeven op een van de vriendelijke terrasjes. U kunt hier wandelen en fietsen, mountainbiken of paardrijden en er is een smalspoortreintje de heuvels in. Ook zijn er diverse outdoorsporten mogelijk. In de winter kunt u hier langlaufen en is er één piste met sleeplift en skiverhuur. Het hogergelegen Bükk biedt dan mogelijkheden voor skiën en langlaufen, in het op bijna 1000 meter hoogte gelegen Bankut (25 km) met zijn 8 pistes en diverse skiliften.

Mogelijkheden voor een dagje uit zijn:

· Natuurpark Bükk en Szilvasvárad (zie boven)
· Historische stad Eger (22 km) voor cultuur, de burcht, de minaret, wijnkelders, musea, etc.
· Eger voor de heerlijke thermaalbaden en groot buitenzwembad met veel speelvoorzieningen
· Tiszameer (45 km) voor hengelsport en vele andere watersportmogelijkheden in dit
schitterende natuurgebied.
· Lillafüred, (40 km) een toeristisch stadje met de bekende grotten en de waterval.
· Budapest (170 km) zeer zeker een bezoek waard.
· Natuurpark Aggtelek (60 km) met de fameuze druipsteengrotten.
· Slowakije, met mooie gezellige stadjes met veel winkelplezier net over de grens (40 km)

Kortom, er zijn in de omgeving veel ontspanningsmogelijkheden aanwezig die uw verblijf tot een succes maken !!
In het naastgelegen dorp Bélapátfalva (3 km) zijn meer voorzieningen waaronder een klein pretpark, restaurants en een postkantoor.