Het Bükk

Nationaal park het Bükk is in alle jaargetijden prachtig. In de zomer kun je genieten van de natuur en er wandelend of fietsend op uit. In Silvasvárad zijn mountainbikes te huur. Je kunt ook met een smalspoortreintje omhoog.
De bekende Szalaika watervallen zijn op loopafstand, net als de de grot in de Istállós-kö, waar prehistorische vondsten zijn gedaan. In Felsötárkány is een bezoekerscentrum; van daar uit zijn er begeleide excursies en ook cursussen van meerdere dagen. Nationaal park het Bükk is een uitloper van de Karpaten met een hoogte van bijna 1000 meter. De (beuken)bossen lijken oneindig, maar er zijn ook open plekken. Het gebergte bestaat uit kalksteen waarin op meer dan 300 plaatsen grotten zijn gevormd. Bij Lillafüred bij Miskolc, zijn er diverse grotten open voor publiek en is er een grot in gebruik als kuurbad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het nationaal park kent een rijke flora en fauna. Zo zijn er wilde katten, steenmarters en hermelijnen. In het Bükk komen Zwarte ooievaars, Sakervalk, Keizer-, Steen-, Schreeuw-, Dwerg- en Slangenarend en Hazelhoen voor. Negen soorten spechten leven hier en vogels als Appelvink, Withalsvliegenvanger en Sperwergrasmus zijn talrijk. Ook zijn er vele vlinders waarvan sommigen, zoals Tsarenmantel, Lathyruszwever en Oostelijk esparcetteblauwtje zeldzaam zijn. Anderen, als de Blauwoogvlinder, de Witbandzandoog en de Keizermantel komen voor op elke goede locatie. De flora is bijna overal uitbundig. De zogenaamde doline-kalkgraslanden zijn rijk aan beschermde, zeldzame soorten en zijn begroeid met prachtig ontwikkelde jeneverbes struwelen.

Meer informatie over het nationaal park vindt u op: http://en.bnpi.hu/


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 20140723_193617